آخرین ارسال های انجمن دوست داشتنی ها

کمی طاقت داشته باشید...
عنوانپاسخبازدیدتوسط
08fns4565
08fns4565
010fns4565
013fns4565
013fns4565
030maryam1000
027maryam1000
025komeil1002

روش درست کردن زرشک پلو با مرغ و 11 راز خوشمزه تر شدن آن

روش درست کردن زرشک پلو با مرغ و 11 راز خوشمزه تر شدن آن

آموزش پخت زرشک پلو با مرغ

به همراه ۱۱ راز خوشمزه تر شدن آن

 

 

زرشک پلو با مرغ یکی از انواع غذاهای ایرانی خوشمزه است که طرفدراان بسیاری دارد، مخصوصا اگر خوب تهیه شده باشد.

 

 

مواد لازم برای ۴ نفر:

برنج: ۵ پیمانه 
زرشک: ۴ قاشق غذاخوری 
شکر: ۱ قاشق غذا خوری 
خلال پسته و بادام: از هر کدام یک قاشق غذاخوری 
گلاب: کمی 
مرغ: ۴ تکه 
رب گوجه فرنگی 
فلفل دلمه ای سبز: نصف یک عدد 
پیاز: ۲ عدد درشت 
سیر: ۲ حبه 
ادویه مرغ: ۱ قاشق مربا خوری 
زردچوبه: ۱ قاشق مرباخوری 
زعفران دم کرده: یک چهارم پیمانه 
کره و روغن حیوانی 

روش تهیه: 

روش تهیه برنج کته: 

۱- اول اینکه من هر وقت که کمتر از ۲۰ تا مهمون داشته باشم برنج رو کته درست میکنم. اگه بخوام ته چین بذارم ام توی یه تابه جداگانه آماده ش میکنم. به خاطر اینکه اولا دیگه حسابی دستم اومده که چطوری برنج رو کته کنم که قشنگ در بیاد و بعد هم اینکه خواص برنج رو از بین نبردم و خوب کارم هم راحت تر کردم. 

۲- و یه چیز دیگه. خواهش میکنم، خواهش میکنم از برنج ایرانی استفاده کنید. برای اینکه واقعا عطر و طعمش بی نظیره. واقعا چه اهمیتی داره که برنج چقد قد بکشه؟ (من که خودم هیچ وقت برنج غیر ایرانی درست نکردم. اما دیدم که چقد زیادی قد میکشه و واقعا چه بو و طعم بدی داره. من که اصلا غذا با برنج خارجی بهم نمیچسبه) مثلا یکی میخواد بگه ببین برنجش خوب نشده بلد نیست برنج بپزه. نهایتش اینه دیگه. اما اینجوری هم میتونیم مطمئن باشیم که برنج سالم داریم مصرف میکنیم و هم اینکه به هموطنای خودمون که با زحمت برنج میکارن کمک کردیم و هم اینکه از عطر و طعم خوب برنج ایرانی لذت میبریم. 

۳- بعد از اینکه برنج رو پیمانه کردید و پاک کردید و شستید، ۵ تا لیوان پر (لیوان هاتون اگه کوچیک بود، حدود نصف لیوان دیگه هم اضافه کنید.) آب جوشیده ای که داغ نیست اما گرمه اضافه کنید و حدودا ۱ ساعت اجازه بدید که خیس بخوره. میشه ام این مرحله رو حذف کرد اما اگه خیس بخوره بعدا قشنگ تر میپزه. من سایز لیوان های خودم و پیمانه برنجم رو هم گذاشتم. این دو تا لیوان تقریبا یه حجم دارن. 

۴- بعد از خیس خوردن، نمک رو اضافه کنید. ۱ قاشق پر روغن حیوانی کرمانشاهی هم اضافه کنید و روی حرارت بذارید. 

۵- برای اینکه برنج کته خوبی داشته باشید، اول حرارت رو زیاد کنید و قابلمه رو بدون در روی حرارت قرار بدید. بعد از اینکه جوش اومد بازم حرارت رو کم نکنید برای اینکه باید در قابلمه باز باشه و اگه حرارت رو کم کنید از جوش میفته. میخوایم که تمام مدت تا وقتی که آب برنج تموم بشه در حال قل زدن باشه. یه بار هم برنج رو یه هم بزنید که نمک و روغن مخلوط بشه. 

۶- وقتی که دیگه ته قابلمه حدود ۲ سانت آب باقیمونده مونده بود، حرارت رو خیلی خیلی کم کنید و در قابلمه رو هم ببندید. اگه میخواستید که برنج قالبی در بیاد که هیچی اما اگه میخواستید معمولی توی دیس بکشید، برنج رو وسط قابلمه جمع کنید که دیواره هاش ته دیگ نشه. 

۷- بعد از این در قابلمه رو برندارید. اجازه بدید که با بخار خودش بپزه. اگه درش رو بردارید و بخارهاش خارج بشه، بعدا مجبور میشید باز آب اضافه کنید و اونوقت برنجتون شفته میشه. بعد اینکه احساس کردید دیگه بخارش تموم شده، درش رو برداید. چند تا دونه رویی رو کنار بزنید و از یکم زیرتر، یه دونه برنج رو بردارید و امتحان کنید. اگه هنوز کاملا نپخته بود، فقط به اندازه یک چهارم پیمانه آب اضافه کنید و باز درش رو کاملا محکم ببنید تا بخارش خارج نشه. اینم فقط زمانی اتفاق میفته که شما اولین باره که دارید به این روش برنج رو میپزید. اگه اولین بار این اتفاق افتاد، دفعه بعد، یه مقدار به آبی که اون اول تو برنج ریختیم اضافه کنید. دیگه خودتون دستتون میاد که با پیمونه برنج و پیمونه آب چه جوری بازی کنید که دیگه آب اضافه کردن نخواد. 

۸- اگه هم که بعد از اینکه چشیدید، برنج پخته بود، دیگه میل خودتونه که همون موقع از رو حرارت بردارید و سرو کنید یا اینکه اجازه بدید روی حرارت باشه تا یه ته دیگه قشنگ درست بشه. فقط اگه کاملا پخته بود، از اینجا به بعد از دم کنی استفاده کنید تا آب بخار شده، توی برنج برنگرده و برنجتون خراب نشه. 

با این روش یه برنج کته ایرانی خیلی عالی و خوش طعم دارید. 

روش تهیه زرشک: 

۱- برای اینکه یه زرشک خوش رنگ و خوش طعم داشته باشید هم چند تا نکته رو باید رعایت کنید. اول اینکه زرشک رو باید خیلی خوب بشورید تا بعدا مزه خاک نده. زرشک رو توی یه آبکش کوچیک بریزید و بعد توی یه ظرف که پر از آبه قرار بدید طوری که زرشک ها کاملا داخل آب باشن. بعد از ۵ دقیقه یه بار زرشک ها رو یه تکون بدید و بعد دوباره ۵ دقیقه دیگه توی آب قرار بدید تا کاملا خاکش جدا بشه. بعد از این مدت، از آب خارج کنید و با آب تمیز بشورید و کنار بذارید تا آبش بره. 

۲- حالا یک چهارم لیوان آب و کره رو توی یه تابه کوچیک بریزید وقتی که گرم شد، ۱ قاشق مرباخوری شکر اضافه کنید و هم بزنید تا خوب مخلوط بشه. بعد روی حرارت بذارید باشه تا آبش تقریبا جمع بشه و فقط یکم آب داشته باشه. 

۳- حالا زرشک رو اضافه کنید و یه چرخ کوچیک بدید تا زرشک یه کوچولو پف کنه و رنگش روشن بشه و بعد از روی حرارت بردارید. 

۴- میتونید زعفران رو با زرشک قاطی کنید و بعد یکم برنج توش بریزید و روی دیس برنجتون بدید. میشه هم زعفران و زرشک رو جداگانه آماده کنید. اما به نظر من اگه با هم باشه قشنگتره. 

۵- من یادم رفت اما شما خلال پسته و بادام رو توی یکم گلاب خیس کنید و بعد از اینکه زرشک آماده شد باهاش مخلوط کنید. 

روش تهیه مرغ: 

۱- تیکه های مرغ رو از چند ساعت قبل (یا حتی شب قبل) توی قابلمه بچینید. بیشتر از ۲ ردیف نچینید برای اینکه بعدا مرغ ها له میشن. 

۲- پیاز رو رنده کنید و لا به لای مرغها بریزید. فلفل دلمه ای رو هم چند تا تیکه درشت کنید و لابلای مرغها قرار بدید. سیر ها رو هم یا له کنید یا درسته بندازید توی قابلمه. درش رو بذارید و توی یخچال قرار بدید تا مرغ طعم دار بشه. 

۳- وقتی که خواستید مرغ رو بپزید و از یخچال خارج کردید، حدود ۲ لیوان آب بریزید. نمک و ادویه و زردچوبه رو هم بزنید. یه دونه دیگه پیاز درسته هم چهار قاچ کنید بدون اینکه کاملا بریده بشه تو قابلمه بندازید طوری که بعدا بتونید درسته در بیاریدش. 

۴- بعد از اینکه آب جوش اومد، حرارت رو کم کنید و اجازه بدید حدودا ۴۵ دقیقه روی حرارت باشه تا بپزه. اوایل پخت یکی دو بار سر بزنید و ناخالصی هایی که روی سطح آب اومده رو جمع کنید که بعدا به مرغ ها نچسبه و ظاهرشون رو خراب نکنه. 

۵- اواسط پخت حدود ۲ قاشق روغن رو توی تابه گرم کنید و ۲ قاشق پر رب رو توی روغن یکم تفت بدید تا رنگش آزاد بشه. رب رو با توجه به رنگ ربی که دارید خودتون تنظیم کنید. 

بعد رب رو توی مرغ بریزید. دقت کنید که نباید رب رو با قاشق هم بزنید توی مرغ به خاطر اینکه ممکنه مرغ هاتون رو له کنید. پس دقت کنید که رب رو با قاشق تو جاهای مختلف قابلمه بریزید. یعنی همه ش رو یک جا نریزید و بعد هم اجازه بدید چند تا قل که زد، خود قابلمه رو به صورت دایره ای تکون بدید تا رب کم کم پخش بشه. اگه رنگش به نظرتون هنوز خوب نبود، بازم به همون روش رب اضافه کنید. 

۶- اواخر پخت هم ۳ قاشق غذا خوری زعفران اضافه کنید. میتونید از ریشه زعفران هم استفاده کنید. چون اینجا رنگ زعفرون برامون مهم نیست (چون قبلا با رب کاملا رنگش رو مناسب کردیم) فقط عطر زعفران رو میخوایم. 

۷- دقت کنید که مرغ در آخر نباید آبدار باشه. باید یه سس نسبتا غلیظ داشته باشه. پس از اول اگه آب رو کم بریزید، خیلی بهتره برای اینکه آخرش مجبور نیستید یا آب اضافی مرغ رو بردارید یا صبر کنید تا آب اون تبخیر بشه و مرغ ها له بشن. آب رو اگه کم بریزید، هرجا احساس کردید کم آب شد بهش یکم آب در حال جوش اضافه کنید. 

۸- آخر کار هم یکم از سس رو بچشید. نمک و ادویه ش رو اندازه کنید و مرغتون آماده است. 

توی یه ظرف خوشگل بچینید و سس رو هم روش بریزید (البته بدون تیکه های فلفل دلمه ای و اون پیاز درسته) و در کنار برنج خوشگلتون سرو کنید.

 

۱۱ راز زرشک‌پلو

زرشک از میوه‌هایی است که در دو نقطه ایران بیش از هر جای دیگری پرورش می‌یابد؛ زرشک قرمز در جنوب خراسان فراوان است و زرشک سیاه در کرمانشاه. به همین دلیل این غذا (زرشک‌پلو) در مناطقی مانند خراسان طبخ و به سایر نقاط کشور معرفی شده است. بسیاری از افراد تصور می‌کنند که روش طبخ این غذا بسیار ساده است در حالی که رعایت نکته‌های ظریفی در آن لازم و نشانه حرفه‌ای بودن آشپز است:

۱٫ برای اینکه غذای‌تان طعم بهتری داشته باشد، قبل از طبخ، تکه‌های مرغ را در روغن سرخ و بعد از طلایی شدنشان، به آن‌ها پیاز و ادویه و آب اضافه کنید.

۲٫ پیازی که به مرغ اضافه می‌شود باید درسته باشد به همین دلیل پیازهای کوچک را انتخاب کنید و ۲ تا ۳ عدد از آن‌ها را در ظرف حاوی مرغ بیندازید.

۳٫ ادویه‌های مورد نیاز برای طبخ مرغ فقط زردچوبه و کمی نمک است. مرغی که برای این غذا استفاده می‌شود باید زردرنگ باشد، به همین دلیل افزودن زعفران و رب گوجه‌فرنگی را به هیچ‌وجه توصیه نمی‌کنم.

۴٫ مرغ باید آبدار باشد، البته آب غلیظ شده. آب مرغ را باید در کاسه‌ای جدا از مرغ سرو کرد.

 ۵٫ روغنی که برای سرخ کردن زرشک استفاده می‌کنید باید تازه باشد و البته کره برای این کار بهتر است.

۶٫ شکر را باید به زرشک در حال حرارت دیدن افزود زیرا هم باعث می‌شود زرشک‌ها روی برنج بچسبند، هم غذا طعم ترش و شیرین پیدا کند.

۷٫ زرشک را باید روی حرارت ملایم تفت داد زیرا حرارت دیدن بیش از اندازه آن باعث خشک شدنش می‌شود و هنگام خوردن به دندان‌ها می‌چسبد.

۸٫ برای آنکه زعفران خوب رنگ بدهد، آن را در هاون سنگی یا چوبی آسیاب کنید نه در دستگاه آسیاب برقی زیرا با این کار عطر و بوی خود را از دست خواهد داد.

۹٫ برای آنکه زعفران کاملاً رنگ بدهد، کره را قبل از اینکه کاملاً آب شود با زرشک، زعفران و شکر در تابه‌ای بریزید و وقتی کمی حرارت دید، نصف استکان آب به آن اضافه کنید و بعد از چند دقیقه آن را از روی حرارت بردارید. نگذارید زعفران روی حرارت زیاد بماند زیرا این کار عطر این ادویه را کم خواهد کرد.

۱۰٫ برخی خانم‌ها زعفران به اصطلاح آب کرده را در ظرفی در بسته در یخچال نگهداری می‌کنند. این کار کاملاً اشتباه است و باعث می‌شود این ادویه عطر و طعم خود را از دست بدهد و برای افزودن به غذا مناسب نباشد.

۱۱٫ برای زیباتر شدن این غذا، پس از سرو آن روی زرشک‌ها یک قاشق غذاخوری خلال پسته نیز بریزید. رنگ سبز آن در کنار قرمزی زرشک، ظاهر زیبایی به زرشک‌پلو خواهد داد.

 

اگر اضافه وزن دارید

مصرف روغن را محدود و فقط به اندازه ۶ قاشق مرباخوری برنج میل کنید. غذایتان را با سالاد سبزی‌های تازه بخورید تا دریافت فیبر باعث احساس سیری در شما شود.

 

اگر یبوست دارید

بهتر است از روغن زیتون استفاده کنید. حتی می‌توانید به غذایی که در بشقابتان کشیده‌اید، سبوس گندم پودر شده بیفزایید. خوردن این غذا با سبزی خوردن تازه میزان فیبر دریافتی را افزایش می‌دهد و به کنترل این بیماری کمک می‌کند.

 

اگر کم خونی دارید

به جای مرغ از گوشت بوقلمون استفاده و قسمت ران آن را که آهن بیشتری دارد، انتخاب کنید. همراه این غذا نیز یک لیوان آب پرتقال بنوشید زیرا وجود ویتامین C در آن باعث می‌شود آهن بیشتری جذب شود.

http://jadoykalamat.ir


برچسب ها : , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
محبوب کن - فیس نما

مطالب مرتبط

تبلیغات

لطفا برای حمایت از ما بر روی تبلیغ زیر یک بار کلیک کنید دانلود نمونه سوالات تستی و تشریحی آیین نامه راهنمایی و رانندگی+جزوات سیستم همکاری در فروش سبزگستر

بخش نظرات این مطلب

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
کد امنیتی