چهارشنبه 26 اردیبهشت 1403

عضویت ورود تالار آرشیو نقشه سایت خانه بذر تبلیغات آگهی تماس با ما

خوش آمدید

به جادوی کلمات ؛ سایت سرگرمی تفریحی خوش آمدید

از خانه بذر | بانک بذرهای کمیاب دیدن فرمائید

(کل 1 توسط 0 نفر)

http://my-kitchen.ir/assets/uploads/8f151-2560_10200549065316045_2028858647_n.jpg

 

ماست خانگی

درست کردن ماست خیلی ساده ست و تمام طعم ماست بستگی داره به اون مایه ماستی که استفاده میکنید فقط یه چند تا نکته کوچولو داره که باید رعایت کنید.

مواد لازم :

شیر 2 لیتر
ماست 4-5 ق غ

طرز تهیه:
خیلی بهتره که برای درست کردن ماست ، از شیرهای محلی و نه پاستوریزه استفاده کنید.
اول باید شیر رو بجوشونید یعنی به دمای 85 درجه برسونید و وقتی به این دما رسید بگذارید یکی دو دقیقه بمونه تا تمام میکروبها و باکتریهاش نابود بشند و بعد بگذارید تا شیر خنک بشه و به دمای 43 درجه برسه.
برای کنترل دما ، خیلی ساده با انگشتتون میتونید این کار رو بکنید ، یعنی دما باید به حدی باشه که اگر انگشتتون رو داخلش زدید بتونید تا 10  بشمارید و دستتون گرماش رو تحمل کنه یعنی نباید شیرداغ باشه فقط گرم باشه و گرماش کمی از درجه حرارت بدن بالاتره.
حالا زمانیه که باید مايه رو به شیر اضافه کنید که همون ماستیه که قبلا داشتید که در دو حالت میتونید اینکارو کنید یا ماست رو از کنار ظرف داخل شیر بریزید و فقط ظرف رو تکون بدید. نیازی به همزدن نیست یا اینکه ماست رو کف ظرف مورد نظر بریزید و شیر رو روش بریزید.
هر نوع مزه ماستی که دوست دارید از همون بعنوان مایه ماست استفاده کنید چون تمام مزه ماستتون از این مایه میاد.

نکته :

اگه زمانی که شیر جوش اومد بذارید برای مدت بیشتری بجوشه حدود 10 دقیقه ولی حواستون باشه سر نره آب داخل شیر بیشتر تبخیر میشه و ماست درست شده سفت تر و چرب تر میشه ولی اگه یه ماست معمولی می خواهید میتونید بعد از اینکه شیر به جوش اومد بعد از 2 دقیقه از روی شعله بردارید.
بعد از اینکه شیر با ماست مخلوط شد بدون اینکه اون رو هم بزنید فقط تکونش بدید و یه بشقاب یا دستمال مخصوص آشپزخانه روی دهنه ظرف بذارید و در ظرف رو ببندید و روی ظرف رو با پارچه کلفتی مثل پتو بپوشونید و به مدت 4-5 ساعت بگذارید تا ماست ببنده.
چیزی که مهمه اینه که در تمام این مدت دمای مخلوط روی 43 درجه بمونه برای همینه که اگه از ظرف سرامیک یا چینی استفاده کنید دیرتر گرماشو از دست میده یا میتونید ظرف رو
داخل فری که فقط شمعکش روشنه بگذارید.
هرچه دما از 43 درجه پایین تر بیاد مدت بیشتری طول میکشه تا ماست جامد بشه.
ماست زمانی آماده شده که وقتی ظرف رو کج میکنید، دیگه حالت آبکی نداشته باشه و به راحتی تکان نخوره.حالا باید ظرف رو داخل یخچال بذارید. هر چه مدت زمان بیشتری بیرون بمونه ماست ترش تر میشه.
اگه ماست آب انداخت و بریده بریده شد یعنی شیر زیاد داغ بوده و اگه ماست نبست شیر سرد بوده و یا مایه ماست رو کم زدید و دقیق اندازه نگرفتید.
اگه مایه ماست رو کف ظرف بریزید و بعد روش شیر رو اضافه کنید یا مایه ماست رو اول با کمی شیر مخلوط کنید و بعد به مابقی شیر اضافه کنید؛ در این صورت ماست رویه نمیبنده.

 

منبع: سایت آشپزخانه من

بازنشر : مجله جادوی کلمات

مطالب مرتبط

نظرات ارسال شده

کد امنیتی رفرش

چطوری جون دل :)

هر موضوعی که میخواهید رو در این قسمت بنویس مانند : پروفایل , آشپزی و...

تمام حقوق مطالب سایت برای مجله جادوی کلمات محفوظ میباشد