شنبه 29 اردیبهشت 1403

عضویت ورود تالار آرشیو نقشه سایت خانه بذر تبلیغات آگهی تماس با ما

خوش آمدید

به جادوی کلمات ؛ سایت سرگرمی تفریحی خوش آمدید

از خانه بذر | بانک بذرهای کمیاب دیدن فرمائید

(کل 0 توسط 0 نفر)
 
محقق کشورمان با همکاری محققان کشور سوئد برای بهبود فرایند حذف آلاینده‌های صنعتی از آب، به بررسی استفاده از نانوساختارهای مختلف اکسید مس و تفاوت بازده آن‌ها پرداخته است. کتاب دانلود

به گزارش کتاب دانلود به نقل از ایسنا: یکی از مسائل مهم پیش روی جوامع امروزی، مشکل آلودگی آب است. محققان بسیاری در این حوزه مشغول تحقیق و بررسی برای رفع این مشکل هستند. یکی از راهکارهایی که مورد توجه بسیاری از پژوهشگران قرار گرفته، استفاده از نانوساختارها برای حذف انواع آلاینده‌ها است. این تحقیق نیز با هدف بررسی و معرفی نانوساختارهای مختلف اکسید مس با بازده فتوکاتالیستی بالا در حذف آلاینده‌ها به ویژه رنگ آلی قرمز کنگو(Red Congo) انجام شده است. این رنگ، ماده‌ای سمی است که به دلیل تغییر رنگ، با تغییر pH از محیط بازی به اسیدی، مورد استفاده محققان است.

 

در حذف این آلاینده از ساختارهای مختلفی نظیر نانومیله، نانوصفحه و نانوبرگ‌های اکسید مس استفاده شده است. بر اساس نتایج به دست آمده، از میان ساختارهای مختلف، بازده عملکرد نانومیله‌ها بالاتر از سایر موارد بوده است؛ به گونه‌ای که میزان حذف رنگ قرمز کنگو با استفاده از نانومیله‌ها 67 درصد و برای نانوبرگ‌ها و نانوصفحه‌ها به ترتیب 48 و 12 درصد گزارش شده است.

 

همه‌ی نانوساختارهای استفاده شده در این تحقیقات به روش آبی- حرارتی در دمای پایین تولید شده است. این روش نیازمند استفاده از تجهیزات پیچیده نیست و هزینه پایینی دارد. از طرفی با توجه به نتایج آزمون‌هایی XRD و FTIR نانوساختارهای تولید شده کاملاً خالص بوده و هیچگونه فاز اضافی در آن‌ها وجود ندارد.

 

آذر سعدالله خانی، دانشجوی دکتری فیزیک دانشگاه شهید چمران اهواز و محقق طرح در این باره اظهار کرد: از جمله دلایل استفاده از نانوساختارها در این حوزه می‌توان به سرعت بالای فرایند تصفیه و عدم تولید ماده آلاینده پس از تجزیه آلاینده اولیه اشاره کرد. از طرفی با توجه به نسبت سطح ویژه بالا در نانوساختارها نسبت به حالت توده‌ای آن‌ها، می‌توان با بهره‌گیری از مقدار اندکی از نانوساختار، به میزان بازده بالای فرایند دست یافت. این امر سبب کاهش هزینه‌های فرایند تصفیه خواهد شد.

 

وی در ادامه افزود: این نتایج بخشی از پروژه‌ای جامع‌تر است که به سرپرستی پروفسور مگنس ویلاندر در دانشگاه لینشوپینگ کشور سوئد در حال انجام است. در واقع در این پژوهش خواص مختلف نانوساختارهای اکسید فلزی در کاربردهایی همانند حسگر زیستی و فرایندهای فتوکاتالیستی مورد بررسی قرار گرفته است.

 

نتایج این تحقیقات که حاصل همکاری آذر سعدالله خانی و محققان دانشگاه لینشوپینگ کشور سوئد است، در مجله‌ی Ceramics International منتشر شده است.

 

دانلود کتاب های آب شناسی

منبع: کتاب دانلود

www.ketabdownload.com

مطالب مرتبط

نظرات ارسال شده

کد امنیتی رفرش

چطوری جون دل :)

هر موضوعی که میخواهید رو در این قسمت بنویس مانند : پروفایل , آشپزی و...

تمام حقوق مطالب سایت برای مجله جادوی کلمات محفوظ میباشد