شنبه 22 اردیبهشت 1403

عضویت ورود تالار آرشیو نقشه سایت خانه بذر تبلیغات آگهی تماس با ما

خوش آمدید

به جادوی کلمات ؛ سایت سرگرمی تفریحی خوش آمدید

از خانه بذر | بانک بذرهای کمیاب دیدن فرمائید

(کل 1 توسط 0 نفر)
وقتی قفسه سینه تان تیر می کشد
 
درد عجیبی در قفسه سینه‌ات احساس می‌کنی؛ دردی تیز و کشدار که ناگهان سراغت می‌آید و فروکش می‌کند. معمولا از آنجایی که چنین دردی فقط برخی اوقات بروز می‌کند، کم‌اهمیت تصور می‌شود، اما چنین دردی ممکن است فاجعه‌آفرین باشد.
 
درد قفسه سینه
 
البته درد قفسه سینه بیماری نیست، بلکه صرفا یک علامت هشداردهنده محسوب می‌شود که ممکن است ناشی از دردهای عصبی در اثر التهاب اعصاب بین‌ دنده‌ای باشد، یا این‌که از بعضی بیماری‌های ویروسی مثل زونا ناشی شود. جالب آن‌که در گذشته، درد ناشی از التهاب اعصاب بین دنده‌ای و عوارض ناشی از آن، قولنج تلقی می‌شد که با خوددرمانی از طریق مصرف مسکن به‌طور موقت تسکین پیدا می‌کرد. غافل از این‌که درد قفسه سینه می‌تواند به دردی بسیار جدی و شدید و حتی مرگبار تبدیل شود.
 
دکتر پرویز دریایی، متخصص جراح عمومی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در این‌باره می‌گوید:
 
بیشترین علل درد قفسه سینه از نظر پزشکان داخلی، بیماری‌های قلبی و ریوی است. در بیماری‌های قلبی انواع بیماری‌هایی که به هر شکل بتوانند باعث نرسیدن اکسیژن یا خون به قلب شوند، درد آنژین یا درد قفسه صدری را به وجود می‌آورند.
 
حتی در بیماری‌های ریوی نیز اگر اختلال در حرکات تنفسی و اکسیژن‌رسانی به قلب مطرح باشد، در آن صورت نیز ممکن است درد قفسه سینه ایجاد شود. نوع دیگری از درد قفسه صدری یا قفسه سینه ناشی از بیماری‌های گوارشی، بویژه ریفلاکس معده با علامت سوزش پشت جناغ است که مشخصات خاص خود را دارد.
 
به بیان دیگر، هر کدام از سه دلیل ذکر شده با علامت خاصی از یکدیگر قابل تفکیک هستند.

مهم‌ترین اصل برای کاهش درد قفسه سینه چه قلبی، ریوی یا گوارشی آن است که بیمار در استراحت کامل به سر برده و از هر نوع تلاش و حرکت اضافی پرهیز کند
 
مقابله با دردهای قلبی قفسه سینه

اگر درد قفسه سینه بیمار علت ریوی یا قلبی داشته باشد، با مصرف آسپیرین یا داروهای زیرزبانی بلافاصله در مراحل اولیه بروز درد، قابل پیشگیری و درمان است.  تشخیص مقدماتی دردهای قفسه سینه از نوع قلبی و ریوی در مراحل اولیه ممکن است. به این ترتیب بیمار به واحد درمانی تخصصی برای تشخیص قطعی و تمهیدات درمانی خاص ارجاع داده می‌شود.
 
گاهی درد قفسه سینه ناشی از مشکلات گوارشی است. در چنین شرایطی چاق نبودن بیمار و نیز نحوه خوابیدن وی، یعنی این‌که زاویه‌دار و یک‌طرفه بخوابد در بهبودی علائم نسبی درد قفسه سینه موثر است. به بیان دیگر در صورت کاهش درد در چنین شرایطی، باید به ریفلاکس معده ظنین بود.
 
راه‌های تسکین درد قفسه سینه را بیاموزید

مهم‌ترین اصل برای کاهش درد قفسه سینه چه قلبی، ریوی یا گوارشی آن است که بیمار در استراحت کامل به سر برده و از هر نوع تلاش و حرکت بی‌مورد و اضافی پرهیز کند. همچنین باید بیمار را به آرامش کامل تشویق کرد، چراکه استرس، هیجان و هر نوع اضطراب، ترس و خشم می‌تواند موجب تشدید بیماری شود. حتی اگر لازم باشد از داروی آرامبخش با مقدار مناسب نیز می‌توان به طور مقطعی و موقت استفاده کرد.
 
گاهی بیمار با بیماری‌های حاشیه‌ای مثل دل درد ناشی از سوراخ شدن زخم اثنی‌عشر، کیسه صفرای ملتهب یا فتق‌هایی که به ریفلاکس منجر می‌شود، مبتلا به درد قفسه سینه می‌شود. در چنین شرایطی با توجه به سابقه پزشکی بیمار و شرح حال وی و نیز بررسی عواملی که به بروز سنگ کیسه صفرا و زخم اثنی‌عشر کمک می‌کند، تشخیص درست و قطعی عامل اصلی درد قفسه سینه ممکن می‌شود. البته در مواردی نیز دردهای عصبی، درد‌های موضعی در قفسه سینه ایجاد می‌کند. همچنین بیمارانی که سابقه بیماری قند، فشار خون و بیماری کلیوی دارند نیز طی مدت طولانی به سوزش پشت جناغ و قفسه سینه مبتلا می‌شوند.
 
درد ناشی از تومورهای ریه

گاهی درد قفسه سینه ناشی از تومورهای ریه، بویژه تومورهایی است که در مجاورت پرده قلب یا ریه می باشد.
 
تومورهای مری و نیز ضربه‌هایی که به پارگی و آسیب بافت ریه و عروق ریوی منجر می‌شود و حتی در افراد جوان، ایجاد هوا خودبه‌خود در قفسه صدری نیز به بروز درد در این ناحیه منجر می‌شود. شکستگی دنده‌ها نیز با ایجاد خونریزی و هوا در داخل قفسه صدری به بروز درد شدید قفسه سینه منجر می‌شود. در چنین شرایطی تنگی نفس، افت فشار خون و کمبود اکسیژن در قلب و مغز به درد قفسه سینه منتهی می‌شود.
 
البته در برخی موارد، جراحی‌های بزرگ و طولانی نیز در بروز درد قفسه سینه موثر است که حتی ممکن است ناشی از آمبولی ریوی ـ قلبی و انفارکتوس قلبی باشد. خوشبختانه بروز چنین اتفاقاتی در زمانی است که بیماران مقیم بیمارستان هستند و معمولا برای کنترل وضع بیمار مدیریت درمانی در دسترس است.
 
درد ناشی از استرس

در تعداد قابل توجهی از بیماران، علت مشخصی برای درد قفسه سینه تشخیص داده نمی شود. بدان معنا که درد، ناشی از بیماری قلبی یا سایر ناخوشی‌ها نیست. برخی افراد دچار حملات عودکننده و مکرر قفسه سینه می شوند و درد قفسه سینه تاثیر منفی در زندگی روزمره آنها به شکل خستگی، اضطراب و ترس از مرگ بر جای می گذارد.
 
در تعداد زیادی از این افراد علت درد، استرس می باشد.

در یک بررسی مشخص شده که تفاوت اصلی بین زنان و مردان مبتلا به درد قفسه سینه که علت قلبی عروقی ندارد، این است که مردان مبتلا، مشاغل پر استرس داشته و زنان دچار این مشکل، علایم افسردگی و اضطراب دارند.در مقایسه با درد قفسه سینه ناشی از آنژین و حمله قلبی، مرگ و میر کمتری در بین بیماران با درد نامعلوم قفسه سینه در یک سال وجود دارد.
 
 
البته نباید فراموش کنیم که در بیماران دچار مشکل گرفتگی عروق کرونر، استرس می‌تواند باعث ایجاد یک حمله قلبی شود. با توجه به اهمیت این موضوع، توجه به مسئله سلامت روان، بیش از پیش ضروری به نظر می رسد.



درد قفسه‌سینه علامت چیست؟

درد قفسه سینه

حتما در طول زندگی، در قفسه سینه خود گاهی احساس درد داشته اید و اکثراً خودبخود یا با مراجعه به پزشک برطرف شده و علت مهمی نداشته است. جالب است بدانید همیشه مشکل قلبی باعث درد قفسه سینه نمی شود.

درد قفسه‌ سینه

از علل درد قفسه سینه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1- بیماری های گوارشی مثل زخم معده و زخم اثنی عشر، بیماری کیسه صفرا و ....

2- بیماری های جدار قفسه سینه (اسکلتی – عضلانی)

3- بیماری های قلبی مثل آنژین صدری و سکته قلبی

4- وضعیت روحی روانی


آنژین صدری

یکی از علل بروز درد قفسه سینه بیماری آنژین صدری است. آنژین عبارتست از درد یا ناراحتی در ناحیه قفسه سینه که علامت بیماری عروق شریانی قلب است.

این حالت زمانی پیش می آید که رگ های خونی منتهی به قلب یا مسدود و یا تنگ شده باشند. این باعث می شود که خون و اکسیژن کمتری به قلب برسد.آنژین حمله قلبی نیست، بلکه علامت هشدار دهنده است که شما با خطر حمله قلبی مواجه هستید

آنژین اغلب به صورت یک احساس چلانده شدن یا فشار وارد آمدن در ناحیه قفسه سینه دیده می شود. بعضی افراد آن را شبیه درد و سوزش سردل (ترش کردن غذا) توصیف می کنند. درد غالبا در شانه ها، بازوها، گردن، فک تحتانی صورت یا ناحیه پشت احساس می شود.

این درد فشار دهنده و سنگین است که با فعالیت تشدید شده و با استراحت بهبود می یابد و ممکن است همراه با تهوع و استفراغ، تنگی نفس، تعریق، سبکی سر و کاهش یا افزایش فشار خون باشد.درد مذکور معمولاً بیش از ده دقیقه طول نمی کشد و بوسیله استراحت یا با داروی نیتروگلسیرین (به شکل اسپری) برطرف می شود

انواع آنژین

1- آنژین ثابت: حالتی است قابل پیش بینی و زمانی پیش می آید که نیاز قلب به خون در اثر فعالیت بدنی، فشار عصبی یا صرف غذای سنگین افزایش یابد.

2- آنژین غیرثابت: حالتی است غیرقابل پیش بینی و زمانی پیش می آید که شخص استراحت می کند. این آنژین بیشتر پیش می آید و مدت آن طولانی‌تر است و باید فورا آن را بررسی کرد.

3- آنژین متفاوت: معمولاً در حال استراحت شخص و اغلب در شب پیش می آید.

4- آنژین میکرووسکولار
: باعث درد قفسه سینه می شود، ولی بدون انسداد شریان خونی و در اثر عملکرد بد رگ های خونی ریز قلب بوجود می آید.

5- آنژین غیرعادی: این نوع آنژین در خانم ها بیشتر بروز می کند و دارای علائم غیرعادی است.

هنگام برخورد با فردی که درد قفسه سینه دارد، چه کار باید کرد؟


1- آرامش و خونسردی خود را حفظ کنید.

2- در صورتی که بیمار سابقه بیماری قلبی دارد، او را بی حرکت نگه داشته شده و با اولین وسیله نقلیه در دسترس، او را به مرکز درمانی برسانید.

3- اگر بیمار سابقه بیماری قلبی نداشته باشد، نیز باید توسط مراکز تخصصی معاینه شود.

اگر درد قفسه سینه، با استراحت یا استفاده از داروی نیتروگلسیرین برطرف نشد، سریعا به پزشک مراجعه کنید

مراقبت خانگی در مورد در قفسه سینه

- هر کاری در دست دارید، متوقف کنید.

- بنشینید یا دراز بکشید.

- اگر پزشک اسپری نیتروگلسیرین به شما داده است، می توانید از سه نوبت اسپری زدن، به فاصله 5 دقیقه از یکدیگر استفاده کنید.

- اگر بعد از انجام کارهای بالا، درد برطرف نشد، سریعا به پزشک مراجعه کنید.

- روش و سبک زندگی تان را تغییر دهید، مانند کاهش وزن اضافی، ورزش کردن، رژیم غذایی سالم.

- حجم هر وعده غذایی تان را کمتر کنید. غذاهای سنگین باعث بروز ناراحتی مذکور می شود.

- سیگار کشیدن را متوقف کنید.

- اگر لازم بود، فشار خون بالا، بیماری قند و کلسترول بالا را درمان کنید.

- الکل مصرف نکنید.

- از فشار روحی یا عصبی بکاهید.
 
در شرایط زیر فورا به پزشک مراجعه کنید:

- اگر درد بیش از چند دقیقه طول بکشد.

- اگر درد قفسه سینه، با استراحت یا استفاده از نیتروگلسیرین برطرف نشد.

- عرق می کنید.

- نمی توانید درست نفس بکشید.

- حالت تهوع دارید و یا استفراغ می کنید.

- ضربان قلب شما تند، کند یا نامنظم شده است.

- حالت منگی یا سرگیجه دارید.


- درد شدید قفسه سینه یا دردی که مانند احساس بار سنگین بر روی سینه است، دارید.

پیشگیری از ایجاد درد قفسه سینه

روند شهرنشینی و صنعتی شدن ارتباط مستقیمی با افزایش بیماری های قلبی دارد، اما می توان این بیماری ها را با رعایت برخی نکات به تاخیر انداخت:

1- کنترل رژیم غذایی : مصرف کم غذاهای چرب و شیرین و غذاهای کنسرو شده و افزایش مصرف سبزیجات و میوه تازه باعث افزایش طول عمر و سلامتی انسان ها می شود.


2- دوری از استرس و هیجان : گرچه زندگی بدون استرس ممکن نمی باشد، اما نحوه برخورد با استرس مهم است و آموزش در این خصوص، از مهم ترین ملزومات زندگی شهرنشینی است.

3- پرهیز از مواد مخدر و سیگار: باور مردم این است که قلیان و سایر وسایل مشابه خطر چندانی ندارند، اما این باور، غلط است.

4- ورزش و تحرک جسمی منظم تا حدود زیادی از بروز بیماری های قلبی جلوگیری می کند.



سوزش قفسه سینه، هشداری برای قلب

درد قفسه سینه

در بعضی مواقع سوزش قفسه سینه می‌تواند نقش یك عامل آگاه کننده از یک حمله قلبی را بازی کند. تصور کنید که چند دقیقه پیش یک وعده غذایی کامل خورده‌اید و الان احساس سوزش در قفسه سینه دارید. آیا معده شما واقعاً ترش کرده است؟

درد قفسه‌سینه

بعضی مواقع سوزش قفسه سینه هشداری برای حملات قلبی است. شناخت تفاوت این دو عارضه، با وجود یک علامت اولیه، به معنای تشخیص فاصله بین مرگ و زندگی است. آنچه باید در این رابطه بدانید این است كه:

سوزش معده یا ترش کردگی

ترش کردن بیماری نیست، بلکه یک نوع علامت است. شما ممکن است متوجه احساس سوزش در قفسه سینه شوید که از شکم شروع شده و تا گردن ساطع می‌شود. بعضی مواقع اسید معده که به مری راه می‌یابد، باعث ایجاد مزه‌ای ترش در دهان می‌شود، به خصوص اگر بلافاصله بعد از صرف غذا دراز بکشید. به طور نرمال، اسیدهای گوارشی معده به کمک دریچه پایینی مری، مانع از برگشت آن به سمت بالا می‌شود. دریچه ماهیچه‌ای ذکر شده، مثل یک سوپاپ عمل می‌کند و تنها زمان بلع گشوده می‌شود. اما بعضی مواقع این سوپاپ ضعیف شده و یا در حالت استراحت قرار می‌گیرد و در نتیجه اسید معده به مری بازگشت می‌کند. فشار وارد به این دریچه ماهیچه‌ای به علت وزن زیاد، پرخوری یا دراز کشیدن بلافاصله بعد از صرف غذا، باعث باز شدن خفیف آن می‌شود.

ترش کردن مداوم و پایدار، می‌تواند علامت ابتلا به رفلکس معده-روده باشد. در این بیماری، اسید معده به بخش پایینی مری بازگشت می‌کند. ابتلا طولانی مدت به این عارضه منجر به بروز سندرم برت (Barette) می‌شود که در این وضعیت رنگ و ترکیب سلول‌های سطحی مری تغییر می‌کند، زیرا به طور پایدار در معرض اسیدهای معده قرار داشته است. این بیماری می‌تواند مقدمه ابتلا به سرطان مری باشد.

سایر ناراحتی‌های گوارشی که منجر به درد قفسه سینه می‌شود:

سوزش معده
تنها علامت گوارشی که منجر به درد قفسه سینه می‌شود، نمی‌باشد. اسپاسم ماهیچه‌ای مری نیز می‌تواند چنین تأثیری داشته باشد. درد ناشی از حمله کیسه صفرا نیز می‌تواند تا قفسه سینه امتداد یابد. در این حالت علائمی مثل تهوع و درد شدید و ثابت در بالا و سمت راست شکم مشاهده می‌شود (به خصوص بعد از صرف غذاهای چرب). این درد می‌تواند به شانه‌ها، گردن و بازو نیز رخنه کند.

بعضی مواقع سوزش قفسه سینه هشداری برای حملات قلبی است. شناخت تفاوت این دو عارضه، با وجود دارا بودن یک علامت اولیه، به معنای تشخیص فاصله بین مرگ و زندگی است.

چگونه می‌توان فهمید که درد قفسه سینه مربوط به ناراحتی‌های قلبی است؟

شناخت دلیل واقعی درد قفسه سینه، سخت و تقریباً غیر ممکن است. اما درد هشدار دهنده قفسه سینه با علائم زیر همراه است:

1- فشار ناگهانی، فشردگی، سفت شدن و درد کوبنده در بخش مرکزی قفسه سینه که بیش از چند دقیقه طول بکشد.

2- دردی که به پشت، گردن، فک، شانه و بازوها (به خصوص بازوی چپ) امتداد یابد.

3- ناراحتی قفسه سینه به همراه تنفس ضعیف، تعریق، سرگیجه و تهوع.

4- فشار و تنگی در قفسه سینه به هنگام فعالیت فیزیکی یا تحت فشار روحی.


در صورت مشاهده چنین علائمی سریعاً به اورژانس مراجعه کنید. زیرا این علائم مربوط به حمله قلبی می‌باشد. به علاوه، اگر درد جدیدی در قفسه سینه احساس کردید و یا اگر قبلاً دچار حمله قلبی شده‌اید، اگر مبتلا به بیماری قلبی یا دیابت هستید، اگر سیگار می‌کشید و یا دچار اضافه وزن و کلسترول بالا می‌باشید، درد های خفیف قفسه سینه را نیز جدی بگیرید و سریعاً به پزشک مراجعه کنید



درد قفسه سینه یا سکته قلبی؟

درد قفسه سینه

گاهی وقت‏ها لازم است تفاوت بین علائم حمله قلبی و درد قفسه سینه را بدانیم. شناخت دقیق و صحیح این علائم، نه تنها می‏تواند زندگی شما را از خطر نجات دهد، بلکه از بروز نگرانی بی‏مورد نیز در شما جلوگیری می‏کند.

1- اگر ناراحتی و درد قلبی شما در اثر یک مورد جدّی و خطرناک مثل حمله قلبی باشد، در این مواقع در ناحیه قفسه سینه، احساس فشردگی و سنگینی خواهید کرد.

بسیاری از مبتلایان به حمله قلبی اظهار می کنند که موقع حمله، گویی یک فیل بزرگ و سنگین روی قفسه سینه‏ی آنها نشسته بود

2- یکی از علائم مشخص هنگام حمله قلبی این است که درد از قسمت قلب به سمت بازوها، شانه‏، پشت، گلو و فک ها تیر می‏کشد. بعد از آن هم گاهی وقت‏ها، فرد دچار سرگیجه و تهوع می‏شود.

3- افرادی که مبتلا به ترش کردن غذا (سوزش سر دل) هستند، دردی مشابه با مبتلایان به حمله قلبی در ناحیه قفسه سینه دارند، با این تفاوت که درد به قسمت بالایی بدن (پشت و شانه و گلو) آنها کشیده نمی شود.

سوزش سردل نبایستی با حمله قلبی اشتباه گرفته شود، زیرا علائم آن بعد از خوردن وعده غذایی سنگین ظاهر می‏شوند. همچنین در حالت ترش کردن غذا، سوزش زیادی در قسمت‏ قفسه سینه و مری احساس می‏شود، نه در ناحیه‏ی قلب.

پرهیز از مصرف غذاهای اسیدی، الکل، غذاهای ادویه‏‏دار و کافئین (قهوه و چای) باعث کاهش علائم ترش کردن غذا می‏شود.


4- بالاخره اینکه، درد قفسه سینه و سوزش سردل نبایستی با حمله قلبی اشتباه گرفته شود، زیرا حمله قلبی نه تنها با سرگیجه و درد قسمت بالایی بدن همراه است، بلکه باعث می‏شود ضربان قلب به طور عجیبی افزایش یابد، به خصوص بعد از انجام فعالیت بدنی شدید، شرایط پُر استرس و ورزش.



3 تمرین تا دستیابی به سینه‌ای رویایی

درد قفسه سینه

هنوز لیست تمرینات بدن سازی تان برای سال نو را نبسته اید؟ چه بهتر! حالا شما می‌توانید یک سری تمرین با استفاده از وزنه برای شکل دادن و به دست آوردن سینه ای رویایی، به لیست تان اضافه کنید. در اینجا ما 3 تمرین برای قوی کردن و فرم دادن سینه به شما ارائه می‌کنیم.

تمرین شماره 1: برای تقویت سینه تان

روی کمر دراز بکشید، پاها را جمع کرده و کف پایتان را روی زمین قرار دهید.

وزنه‌ها را برداشته و بالا ببرید، بازوهایتان را در راستای شانه به سمت بالا بکشید.

بعد بازوها را به سمت عقب، یعنی بالای سر، پایین بیاورید، در این مرحله دست‌تان نباید زمین را لمس کند؛ سپس دوباره بلندشان کنید.

این تمرین را حداقل چهار سری هشت تایی آرام و چهار سری هشت تایی سریع انجام دهید.    این تمرین را با تغییر ادامه دهید:
همان وضعیت قبل را داشته باشید ولی به جای اینکه بازوها را به پشت سر ببرید، به پهلوهایتان ببرید. آرنج‌ها را اندکی جمع کنید (در این وضعیت بازوهایتان کاملاً کشیده نیستند، و فقط در ناحیه آرنج کمی خم هستند).

این حرکت را هم مثل قبلی حداقل چهار سری هشت تایی آرام و چهار سری هشت تایی سریع انجام دهید.

تمرین شماره 2: برای برجسته کردن سینه تان

در وضعیت اولیه تمرین شماره 1 قرار بگیرید، بازوهایتان را به همراه وزنه به طرف پهلوها پایین بیاورید، ولی این بار بازوها را خم کنید، به طوری که بازویتان یک زاوبه قائمه بسازد. این تمرین را چندین سری 8 تایی، آرام و سریع، تکرار کنید.

تمرین شماره 3: برای بهبود وضعیت شما

در این تمرین نیازی به وزنه ندارید.

روی شکم دراز بکشید، بازوها در راستای بدن قرار دارند.

باسن و عضلات شکم‌ تان را منقبض کنید، سپس شانه‌ها و سینه تان را از زمین بلند کنید. چند ثانیه در این وضعیت بمانید، بعد خود را رها کرده دوباره تمرین را شروع کنید



علائم سکته قلبی در خانم ها چیست؟

علائمی وجود دارد که خانم ها به سادگی از کنارشان عبور می کنند و آنها را بی اهمیت می دانند. علائمی مانند نفس نفس زدن، خستگی، معده درد و غیره جزو علائمی هستند که می تواند نشان دهنده احتمال آنفارکتوس در خانم ها باشد. در نتیجه بهتر است نسبت به این علائم هوشیارتر باشید.

- غفلت های خانمانه

- تنگی نفس

- خستگی غیرمعمول

- سکسکه

- درد قفسه سینه

- خانم های دیابتی


هر مشکل و بیماری علائم خود را دارد که در اکثر موارد شناسایی به موقع آنها، از مشکلات جدی و خطرناک پیشگیری می کند. در این مطلب قصد نداریم نگرانی یا ترس در دلتان ایجاد کنیم. فقط می خواهیم تلنگری بزنیم تا از سلامتی تان غفلت نکنید و برخی از علائم ساده را جدی بگیرید. چون امکان دارد همین علائم ساده سلامتی تان را به خطر بیاندازد.

غفلت های خانمانه

فقط خود خانم ها می دانند که در طول روز چقدر مشغول کارها و انجام وظایف گوناگون هستند، طوری که حتی گاهی فرصت سر خاراندن هم ندارند. با وجود اینکه خانم ها در مراجعه به پزشک جدی تر هستند، اما آنها نیز مانند آقایان از کنار علائم ساده ایی مانند خستگی، معده درد، تنگی نفس، آروغ و غیره به راحتی می گذرند، غافل از اینکه همین علائم به ظاهر ساده می تواند تهدیدی جدی برای سلامت قلب شان باشد.

علائم آنفارکتوس یا سکته قلبی در خانمها مشابه آقایان نیست. سکته ی قلبی در خانم ها بی صدا و با کمترین درد کلید می خورد و معمولا دیر تشخیص داده می شود و در 55 درصد موارد، احتمال مرگ وجود دارد. برای همین لازم است که همیشه حواستان به بروز علائمی هر چند ساده، اما دردسر ساز باشد.اگر با علائمی که در زیر اشاره می شود زیاد مواجه می شوید، حتما به پزشک مراجعه کنید تا وضعیت سلامتی تان مورد بررسی قرار بگیرد.

تنگی نفس را جدی بگیرید

خانم ها در طول روز مشغول انجام کارهای زیادی هستند و اگر شاغل باشند، گرفتاری شان چندین برابر می شود. برای همین هم طبیعی می دانند که گاهی نفس نفس بزنند، چون این مشکل را به استرس های روزمره و خستگی ناشی از کارهایشان مربوط می دانند.

اما متخصصان چیز دیگری می گویند. به عقیده آنها اکثر خانم هایی که دچار آنفارکتوس میوکارد شده اند، معمولا با مشکلاتی از قبیل مشکلات تنفسی مواجه بوده اند که اهمیتی به آن نداده اند. اگر در طول روز به طور ناگهانی دچار تنگی نفس می شوید و علت خاصی برای آن پیدا نمی کنید، به پزشک مراجعه کنید. شاید مسئله ی مهمی نباشد، اما نادیده گرفتن آن به نفع سلامتی تان نخواهد بود.

خستگی غیرمعمول : شاید قلب تان دچار مشکل شده است

خانم ها مدام در حال انجام کارهای خانه، رسیدگی به بچه ها و در بسیاری موارد کار بیرون از منزل هستند. چند مسئولیتی خانم های امروز باعث خستگی زیاد آنها نیز می شود که با استراحت بیشتر قابل رفع است.اما به عقیده متخصصان نباید خستگی زیاد و غیرعادی را نادیده گرفت، چون امکان دارد نشانه پنهانی سکته قلبی باشد. اگر خستگی زیاد و مداومی دارید و در عین حال دچار مشکلاتی مانند فشار خون بالا، اضافه وزن و کلسترول بالای خون هستید، لازم است حتما به پزشک مراجعه کنید.

سکسکه، آروغ و معده درد

بدون شک افراد همیشه مشکلاتی مانند آروغ زدن، معده درد و یا سکسکه را به مشکلات گوارشی نسبت می دهند. درست است که در بیشتر موارد این مسائل نشان دهنده مشکلات گوارشی است، اما همین مشکلات به ظاهر ساده نیز می تواند نشان دهنده احتمال بروز سکته ی قلبی در خانم ها باشد.

به عقیده متخصصان، سکسکه، حالت تهوع، استفراغ، تعریق، آروغ و دردمعده طولانی جزو مشکلات گوارشی هستند که می توانند نشان دهنده احتمال بروز سکته قلبی نیز باشند. اگر در خانواده تان سابقه بیماری قلبی را دارید و خودتان را مستعد ابتلا به آن می دانید و در عین حال این علائم را نیز در خودتان مشاهده کرده اید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

درد قفسه سینه

خانم ها نیز مانند آقایان درد در ناحیه قفسه ی سینه را نادیده می گیرند. البته چون تصور می کنند که سکته قلبی یک مشکل مردانه است، خیالشان از بابت آن راحت است.اما باید بدانید که سکته ی قلبی خانم ها را نیز تهدید می کند.

شاید در بسیاری از موارد درد در ناحیه ی سینه مشکل چندان بزرگی نباشد، اما اگر درد از پشت جناغ سینه و ناگهانی باشد، بیشتر حواستان را جمع کنید. درد در این منطقه به صورت شدید و فشرده و نفس گیر بروز می کند که می تواند به گردن، فک، بازوی چپ و یا هر دو بازو و گاهی به پشت یا شکم نیز سرایت کند. هر وقت که با چنین دردی آنهم در شب یا اول صبح مواجه شدید، بدون معطلی خودتان را به پزشک برسانید. توجه داشته باشید که هر دردی در ناحیه ی قفسه ی سینه اگر بیش از 30 دقیقه ادامه داشته باشد، لازم است که با اورژانس تماس گرفته شود.

خانم های دیابتی بیشتر مراقب باشند

شاید عجیب به نظر برسد، اما گاهی امکان دارد آنفارکتوس بدون بروز علائم رخ دهد، بخصوص در خانم های دیابتی. در واقع امکان دارد سکته ی قلبی در این افراد، بدون درد یا مشکلات تنفسی و ناخوشی خاصی اتفاق بیافتد.

هشدار

توصیه می کنیم نسبت به نشانه های بالا هوشیارتر باشید. در بسیاری از موارد مشکل خاصی وجود ندارد و بیشتر علائم ذکر شده در اثر خستگی، فشارهای روحی و استرس های روزمره ایجاد می شوند. اما گاهی امکان دارد همین علائم ساده، نشان دهنده مشکلات جدی تری باشد. پس بهتر است وضعیت شما مورد بررسی دقیق پزشکی قرار بگیرد، چون اگر سکته قلبی در خانم ها دیر تشخیص داده شود، خطر مرگ یا بروز مجدد آن بیشتر از آقایان است.

منبع:ایران مطلب

بازنشر : جادوی کلمات

مطالب مرتبط

نظرات ارسال شده

کد امنیتی رفرش

چطوری جون دل :)

هر موضوعی که میخواهید رو در این قسمت بنویس مانند : پروفایل , آشپزی و...

تمام حقوق مطالب سایت برای مجله جادوی کلمات محفوظ میباشد